Øresund Maraton 20180 Tilmeldinger
Regatta Dato: 2018-09-01
Der er lukket for tilmelding til denne regatta
Information:
Øresund maraton 2018 er aflyst.
Hjemmeside:http://www.romaraton.dk
Reglement:
- ØRESUND MARATON
REGLEMENT
(opdateres primo 2018)
www.romaraton.dk v. 1.2 – 2017-07-23
- Regler
- Øresund Maraton er en lukket langdistancekaproning under DFfR.
Udover de her nævnte regler er DFfR’s langdistancekaproningsreglement gældende med de begrænsninger, der følger af maratons særlige karakter, hvorfor følgende er undtaget:
- § 2 – BANEREGLEMENT
- § 3 – BÅDE stk. 1 & 3
- § 5 – STARTEREN stk. 2
- § 7 – SEKRETÆREN stk. 2 & 3
- § 11 – LODTRÆKNING
- § 12 – LØBSLISTEN – pkt. C ”starttidspunkt”
- § 13 - DELTAGERE OG LØB
- § 15 – STARTEN stk. 1
- Distance
42,195 sømil = 78,145 km - en maraton målt i internationale sømil.
- Rute
Der skal roes strækningen:
ARK – Københavns havn mod nord – Lynetteløbet – Hellerup – Vedbæk – Nivå | Pausemulighed i Nivå Roklub | Nivå - Vedbæk – Hellerup - Lynetteløbet – 1 x Christianshavns Kanal fra nord mod syd - 1 x Frederiksholms Kanal fra syd mod nord – ARK.
Inden hjemturen kan der holdes op til 60 minutters pause i Nivå Roklub.
Bemærk følgende:
- Ruteføring kontrolleres med GPS-sporing. Afvigelser fra den angivne rute medfører diskvalifikation. Den officielle tidstagning registreres alene ved dommernes stopur.
- Københavns Havn skal forlades og entres gennem Lynetteløbet. Det er forbudt at ro gennem Kronløbet i henhold til Københavns Havns regler.
- I Hellerup skal den udpegede bøje passeres vest om
- Indsejlingen til Nivå Roklub er markeret med en pil
- I Københavns Havn roes følgende kanaler 1 gang hver på hjemturen:
- Christianshavns Kanal roes fra nord mod syd i hovedkanalen. Der må ikke tages genvej ud gennem sidekanalen midtvejs.
- Derefter roes Frederiksholms Kanal fra syd mod nord.
- Dato og tid
- Øresund Maraton afholdes weekenden efter sidste runde af LDK, dvs. 5. lørdag i august eller 1. lørdag i september. Datoer godkendes af DFfR's hovedbestyrelse hvert år i marts.
Regattaperiode
- Øresund Maraton afholdes i tidsrummet fra lørdag kl. 12:00 til søndag kl. 12:00. Kun både, der starter og er i mål inden for regattaperioden, får noteret en sluttid og en placering.
Start
Det enkelte bådhold bestemmer selv sit starttidspunkt inden for regattaperioden, fastsat af arrangøren. Første mulige start til Øresund Maraton er lørdag kl. 12:00. Startdommeren kan ændre et bådholds planlagte starttidspunkt, når det er nødvendigt for at sikre en passende tidsforskydning mellem de startende både, eller af anden udefra kommende årsag.
Startkommandoen er ”5 sekunder” efterfulgt af ”go”, hvormed starttiden noteres.
I ARK foregår starten fra flydebroens ende og i Nivå foregår starten fra enden af flydebroens langside.
Senest 3 minutter før planlagt start fra hhv. ARK og Nivå skal båden ligge klar ved flydebroen, hvorefter båden kaldes frem og startes.
Husk registrering af bådmarkeringsnummer både ved ankomst og afgang.
Mål
Kun bådhold der er i mål søndag kl. 12:00 får noteret tid.
Nivå Roklub: Indsejlingen til roklubben er markeret med en pil. Ved ankomst måles tid ved hånd på pontonen med direkte tillægning ved flydebroens langside.
ARK: Ved ankomst måles tid ved hånd på pontonen, hvor flydebroens korte ende berøres og passeres, hvorefter der vendes og lægges til.
Husk registrering af bådmarkeringsnummer både ved ankomst og afgang.
Hvilepause
Der er mulighed for op til 60 minutters pause i Nivå Roklub ca. halvvejs i regattaen. Holdets tid stoppes under pausen og startes igen så snart de genoptager konkurrencen. Pausetiden måles fra tidspunktet hvor pontonen berøres til startdommeren starter båden. Overskrides de 60 minutters hviletid startes holdes tid automatisk.
Aflysning
- Øresund Maraton gennemføres så vidt overhovedet muligt; aflysning vil kun nødtvunget komme på tale pga. vejrforhold efter indstilling af regattadommeren, for få tilmeldinger eller andre uforudsete forhold for arrangøren.
- Både
Der skal roes i 2-åres inriggere, godkendt i henhold til DFfRs langdistancekaproningsreglement.
Indvejning af både
Både, der ikke allerede er indvejet ved tidligere kaproninger, skal indvejes ved ankomst, før start.
Transport over Storebælt
DFfR-LDKU tilbyder i samarbejde med a/s Storebælt et antal fribilletter for bådtransporter der skal krydse Storebælt i forbindelse med en langdistancekaproning. Læs mere om mulighed for fribillet på www.roning.dk.
- Udstyr & sikkerhed
Bådene skal være forsynet med øsekar og bådshage samt en godkendt redningsvest til hver person; redningsvestene må ikke stuves ned.
Bådene skal være forsynet med klubstander.
Bådmarkeringsnummer monteres i bådens nummerholder, som skal være monteret inden for skvatbordet.
I de lyse timer mellem solopgang og solnedgang skal bådene føre langtursflag.
I de mørke timer mellem solnedgang og solopgang skal bådene føre lanterne - samme gælder hvis udtur eller hjemtur foregår hen over tidspunktet for solnedgang/solopgang.
Solnedgang 3. september 2016 |
19:59 |
Solopgang 4. september 2016 |
6:20 |
Kilde: https://soltider.dk/loc/kobenhavn-v-kobenhavn-danmark |
Lanterner mellem solnedgang og solopgang skal båden føre én hvid lanterne placeret agter.
Der skal benyttes én lyskilde, der kan ses klart og tydeligt alle 360 grader rundt og have mindst 2 sømils synlighed i klart vejr. Det vil sige at intet materiel eller mandskab må skygge for lyskilden. Grundet alm. lovgivning for lyskilder på fartøjer samt af hensyn til bedste synlighed, skal lyskilden sidde højt på båden og må ikke placeres nede på dækket. Frihøjden under broerne i Københavns Havn ved normal vandstand er 180 cm. Ligeledes skal det sikres, at lyskilden kan lyse klart og tydeligt under hele roningen, dvs. at strømforsyning skal være sikker og udholdende.
- Øresund Maraton anbefaler brug af den vandtætte og meget synlige LED-lanterne ”KAYALU3”, www.kajak.dk/--p-2247.html, eller tilsvarende lanterner. Øresund Maraton forbeholder sig ret til at afvise lanterner, der ikke lever op til kravene.
Overvågning af ruten
Ruten overvåges via et elektronisk overvågningssystem, der vil kunne følges online samt via mobil-app med login, som tilsendes roerne. Nærmere oplysninger herom vil være tilgængelig på www.romaraton.dk før regattaen.
Vigtig information om GPS-sporing i 2017
Vigtig information om GPS-trackingen af Øresund Maraton, og ikke mindst hvad det betyder og kræver af jer som deltagere:
I 2017 benytter vi udbyderen Racemap. (https://racemap.de/en/about). Racemap benytter mobiltelefoners GPS signal. Under maraton kan deltagerne følges live på hjemmesiden: https://racemap.de/player/resund-maraton_2016-09-03/.
I modsætning til tidligere år, er det altså jer der medbringer tracking-enheden i form af jeres smartphone med GPS og downloaded APP.
Det er vigtigt at alle andre apps er lukket ned under roningen, da de kan forstyrre og afbryde GPS trackingen. I bedes derfor sætte jer ind i hvordan der lukkes ned for alle de andre funktioner på forhånd.
Det giver en udfordring i forhold til batteritiden på telefonerne. Derfor stiller vi krav om at I medbringer en powerbank (altså ekstra strøm, som medbringes i en såkaldt powerbank, som tilsluttes telefonen). Det er jeres ansvar som deltagere at have strøm nok til hele turen- og det kan være diskvalificerende hvis trackingen ophører som følge af manglende batteri. Det er samme princip, som når I har ansvar for batteri i lanternen. Vi vil tjekke batteristatus ved mål, hvis vi oplever udfald på GPS-trackingen.
For fortsat at kunne komme i kontakt med jer ved et gammeldags opkald på telefonen, stiller vi efter aftale med dommerne, også krav om at der medbringes en ekstra telefon som er tilgængelig kun til dette formål.
I vil modtage en mail med de relevante links til Racemaps site, og downlaod af APPen samt en kode som skal indtastes for at aktivere trackingen. Der opnås adgang til livestream ved indtastning af en kode som vi udleverer til jer.
Vi vil selvfølgelig informere og hjælpe med at få det til at fungere på dagen. Men I bedes på forhånd gøre et forsøg på at downloade appen, for at sikre at styresystemet på telefonen er tilstrækkeligt til at afvikle den.
Vi glæder os til at se jer i ARK i weekenden. Og vi håber I vil bakke op om de teknologiske krumspring, i forsøget på at afvikle en sikker regatta på moderne facon.
Mobiltelefon
Ud over den smartphone, der kører GPS-sporing, skal der medbringes en supplerende mobiltelefon i hver båd og nummeret på denne skal være oplyst til regattaarrangøren før start. Mobiltelefonen i båden skal til enhver tid kunne høres, ses og betjenes af roeren på styrmandspladsen.
Håndlygte
Der skal medbringes en kraftig håndlygte til at kunne signalere til andre både, hvis hele eller dele af distancen roes i de mørke timer mellem solnedgang og solopgang.
Ved uheld, ekstraordinært hvil, oplægning af båd eller andre uforudsete afvigelser skal ARK omgående kontaktes på telefon 61 67 17 62.
- Klasser
- Dame
- Herre
- Mix
I Mix-klassen skal et bådhold bestå af blandet køn, der skelnes ikke mellem 2-1 og 1-2 kombinationer.
Der regnes ikke med handicap.
Den roede tid regnes i realtid minus evt. pause i Nivå, dog maksimalt 60 minutter.
Den officielle tidstagning registreres alene ved dommernes stopur. Tidsangivelser på elektroniske sporingsenheder tages ikke i betragtning.
Resultatliste offentliggøres efterfølgende på http://tilmeld.roning.dk.
Præmier
Hurtigste bådhold i hver klasse, Dame, Herre og Mix, modtager en vandrepokal.
Mandskabet på de tre hurtigste hold i hver klasse modtager medaljer.
Vinderne hædres umiddelbart efter regattaen i forbindelse med regattafrokosten søndag kl. 12.
Udover de nævnte pokaler til Øresund Maraton har DFfR’s LDK-udvalg udsat 3 vandrepokaler, én til hver klasse. Disse pokaler uddeles ved sidst afviklede maraton i sæsonen – af Jysk Maraton & Øresund Maraton, til de 3 hold (Dame, Herre og Mix), som har den bedste samlede placering på distancen 1/1 maraton – dette baseret på 1) Placeringer – og i tilfælde af sammenfald, så på 2) Samlet roet tid for Jysk Maraton & Øresund Maraton. Vandrepokalerne vindes til klub-ejendom (ikke nødvendigvis samme mandskab, alle 3 eller 5 gange, men samme klub/klub sammensat hold) ved 3 gange sejr i træk eller 5 gange sejr i alt.
- Tilmelding & startgebyr
Tilmelding sker på http://tilmeld.roning.dk/.
Tilmelding er først gældende, når startgebyret er betalt.
Der skal på hvert hold være en ansvarshavende styrmand med langtursstyrmandsret.
Mobilnummer på mindst én roer fra hvert mandskab skal oplyses ved registrering.
Ordinær tilmelding:
Frist for ordinær tilmelding er 25. August kl. 12:00. Af hensyn til planlægningen modtages tilmeldinger gerne tidligst muligt.
Tilmelding er bindende og startgebyr kan ikke refunderes. Derimod kan bådhold ændres ved kontakt til arrangøren frem til start.
Eftertilmelding:
Eftertilmelding er mulig frem til regattaen mod et tillægsgebyr på 350 kr.
Startgebyr Bådhold à 3 prs.: 1200 kr. inkl. regattafrokost (se detaljer på romaraton.dk)
Startgebyret fastsættes årligt og annonceres i invitationen til årets kaproning. Startgebyret dækker de faktiske omkostninger til nødvendige forhold for arrangementet.
- Ankomst og registrering
Bådholdene anmodes om at komme i god tid inden officiel regattastart. ARK vil være åben fra lørdag kl. 9, eller efter aftale.
Se program på www.romaraton.dk/program
Alle bådhold skal registreres og have tildelt bådmarkeringsnummer m.m. ved regattabordet i ARK lørdag mellem kl. 10.00 og 12.00. Ved udlevering af bådmarkeringsnummer skal der fremvises et gyldigt langtursstyrmandsbevis. Både der ikke tidligere er indvejet, skal vejes. Bådmarkeringsnummeret skal returneres ved regattaens afslutning.
- Tildeling af starttid
Der kan reserveres starttid hos startdommeren fra lørdag kl. 10.00.
Det enkelte bådhold vælger selv sit starttidspunkt, idet startdommeren dog skal sikre en passende tidsforskydning mellem de startende både. Starttider tildeles med 5-minutters intervaller.
Senest mulige start er søndag kl. 05.00.
Bådholdet skal i god tid før planlagt start praje starteren, så båd, udstyr, bådmarkeringsnummer, langtursstyrmand og deltagernavne kan blive kontrolleret.
- Styrmandsmøde/Mandskabsledermøde
Der afholdes styrmandsmøde/mandskabsledermøde lørdag kl. 10.30 i ARK. På mødet vil regattaregler og ruten blive gennemgået.
Fremmøde fra hvert af de deltagende bådhold er obligatorisk.
- Ledelse & regattakomité
- Øresund Maraton afholdes af Amager Ro- og Kajakklub (ARK), www.arok.dk.
Koordineringsgruppen består af Ragnhild Søndergård, Søren Overballe-Petersen og Nina Munk.
ARK kontaktperson:
Alle henvendelser vedrørende Øresund Maraton rettes til
Ragnhild Søndergård
Mobil: 61671762
E-mail: [email protected]
- T-shirts
Kan købes på www.romaraton.dk. Bestilling er først gyldigt registreret når betaling er modtaget. I 2016 leveres t-shirts først efter maraton.
- Regattafrokost
Umiddelbart efter regattaen, søndag kl. 12:00, afsluttes med en festlig frokost med præmieuddeling. Tilmelding og betaling skal foretages på www.romaraton.dk, hvor nærmere detaljer om regattafrokosten ligeledes offentliggøres.
- Praktiske forhold
Se www.romaraton.dk eller kontakt regattaledelsen.
I Nivå Roklub er der adgang til køkken og bad og der er mulighed for at opslå telt på græsarealet udenfor.
Husk at aflevere følgende til løbsledelsen umiddelbart efter løbet:
- Bådmarkeringsnummer
- Søkort
- Andre oplysninger
Information om Øresund Maraton offentliggøres på www.romaraton.dk.
Supplerende Facebook-gruppe findes på https://www.facebook.com/groups/oeresundmaraton/.
Oplysninger om Københavns Havn kan findes på http://www.byoghavn.dk/cphport.aspx.
Oplysninger om ankomst/afgang af skibe i Københavns Havn kan findes på http://www.cmport.com/en/ships-in-port/calls/copenhagen
Amager Ro- og Kajakklub: www.arok.dk
Nivå Roklub: www.nivaaroklub.dk
Havnebusserne i Københavns Havn: http://www.moviatrafik.dk, linje 991, 992, 993. (Se kortoversigt.).
Havnerundfarter i Københavns Havn: www.canaltours.dk, www.havnerundfart.dk, www.stromma.dk, www.flyvefisk.dk.
Københavns Havn generelt
De særlige regler for sejlads i havnen skal overholdes.
Robåde og anden privat havnetrafik viger for erhverssejlads.
Robåde skal benytte Lynetteløbet ud af havnen, Kronløbet må ikke benyttes.
Havnen besejles flittigt af byens havnebusser og turistfart.
ARK - Islands Brygge
ARK ligger sidst på Islands Brygge. ARK er let genkendelig på de grønne bygninger.
Vis stor agtpågivenhed for badende i havnen mellem Langebro og Bryggebroen samt over for modgående robåde og øvrig havnetrafik.
Vær opmærksom på de gamle og dårligt afmærkede træbøjer midt i havneløbet, vest for sejlrenden.
Havnebussen har stoppested nord for Bryggebroen på Amager-siden og havnerundfarten har et godt skjult stoppested nord for havnebadet.
Langebro kan passeres i alle løb. Vær opmærksom på de umarkerede betonøer midt i det østlige og vestlige løb.
Særligt i mørke skal der udvises stor agtpågivenhed i området omkring Bryggebroen, hvor lanterner kan være vanskelige at se pga. belysningen på broen.
På udturen passeres havnen i havneløbets østlige side, Amager-siden, og der roes direkte ud af havnen gennem Lynetteløbet.
På hjemturen, efter at have roet én gang gennem Christianshavn Kanal fra nord mod syd og én gang rundt om Christiansborg (Frederiksholms Kanal) fra syd mod nord, fortsættes længere ind i havnen til ARK. Umiddelbart syd for Langebro krydses havneløbet, så der roes i havnens ”Amager-side” langs Islands Brygge på grund af et meget lavvandet område midt i havnen, der er sparsomt markeret.
Inderhavnen – Københavns Havn
På udturen roes direkte ud af havnen via Lynetteløbet. Kronløbet må ikke benyttes.
På hjemturen drejes først ind ad Christianshavns Kanal lige før den nye inderhavnsbro (over for Skuespilhuset). Når man kommer ud af kanalen over for Det Kongelige Bibliotek (”Den sorte diamant”) krydses havnen og der drejes ind ad Frederiksholms kanal og roes rundt om Christiansborg.
Pas på havnebussens stoppesteder ved indsejlingen og udsejlingen af Frederiksholms kanal samt ved Skuespilhuset og Operaen.
Vær opmærksom på udfordringerne ved havnens anlægsarbejder i forbindelse med brobyggerier samt estakaderne (træpillerne) mellem Operaen og Skuespilhuset, hvor der er wireafspærring mellem nogle, mens andre kan passeres.
Frederiksholms Kanal/Slotsholmen med Christiansborg
Husk at der på hjemturen skal roes rundt om Slotsholmen. Færdselsretningen i kanalen er ensrettet fra syd mod nord for gennemsejlende. Modsejlende kan forekomme.
Pas på havnerundfartens turbåde i havnen - de viger i almindelighed ikke for robåde.
Der foregår et større udgravningsarbejde langs kanalen, så den er indsnævret noget af vejen og det er derfor nødvendigt at være særligt opmærksom og vise hensyn til både turbåde og andre robåde m.v.
Bemærk at frihøjden under broerne kun er 180 cm ved normal vandstand.
Københavns Havn - Yderhavnen:
Vær opmærksom på havnebussens stoppesteder ved Nordre Tolbod, Holmen og Refshaleøen, samt Kongeskibets bøje nord for det militære område ud for Holmen
Ind- og udsejlingen til Københavns Havn må kun ske gennem Lynetteløbet, idet færdsel i Kronløbet er strengt forbudt for robåde. Overtrædelse af forbuddet medfører diskvalificering, idet det er en betingelse for havnemyndighedernes tilladelse til Øresund Maraton at denne regel håndhæves konsekvent.
Vær opmærksom på at Lynetteløbet undertiden passeres af relativt hurtigtgående motorbåde.
Pas på estakaderne med stålvireafspærring ud for Refshaleøen og Holmen. Området øst for dette er militært område og må ikke besejles. Ved passage fra nord mod syd er estakaderne afmærket med et rødt forfyr, der blinker hvert 2. sekund, samt et rødt bagfyr, der blinker hvert 4. sekund.
København – Hellerup - Rungsted
Efter Lynetteløbet passeres øst om Trekroner og Kronløbet samt den nye krydstogtsterminal, m.v. i Københavns Nordhavn (Stubben). Pas på den tunge trafik, der bruger Kronløbet og krydstogtsterminalen. Den nordlige del af Stubben er svær at se i mørke og er stadig under udbygning.
Afhængig af vind og vejr, særligt østlig vind, kan der forekomme kraftige refleksbølger ved Stubben og især langs spunsvæggen til den nye krydstogtsterminal i Københavns Nordhavn.
Fra Stubben roes vest om den udlagte bøje ved Hellerup Roklub og derfra mod Skovshoved Havn. Pas på lystsejlere ved indsejlingen til Svanemøllehavnen. I Skovshoved skal passeres øst om molen (”Bananen”) ud for havneindløbet.
På tilbagevejen, når spidsen af Stubben rundes, styres der forbi Kronløbet og Trekroner mod markeringen ”Lynetteløbet” på molen vest for vindmøllerne.
Nivåbugten
Syd for Nivå havn og omkring Mikkelborg er der flere lange lave stenmoler, som er svære at se i mørke. Hold derfor passende afstand til kysten. Indsejlingen til Nivå Roklub er markeret med en pil.
Hvilepause
I Nivå Roklub er der mulighed for at gøre hvil før turen går retur til ARK. Op til 60 minutter kan fratrækkes tiden fra start i ARK. I klubben er der adgang til køkken og bad. Evt. medhjælpere kan opholde sig i klubben eller i egne telte på græsarealerne udenfor.
Efter evt. pause i Nivå Roklub fortsættes tilbage med kurs mod ARK. Husk at passere de to kanaler på hjemturen før mål i ARK.
Amager Ro- og Kajakklub | ARK
RUNDHOLTSVEJ 97 (tidl. Islands Brygge 66A)| 2300 KØBENHAVN S | www.arok.dk
Maratonkoordinator: Ragnhild Søndergård | M: 61671762 | [email protected]
Mandskabsledermøde:
Der afholdes styrmandsmøde/mandskabsledermøde lørdag kl. 10:30 i ARK. På mødet vil regattaregler og ruten blive gennemgået.
Fremmøde fra hvert af de deltagende bådhold er obligatorisk.
Adresse:
Amager Ro- og Kajakklub (ARK),
Rundholtsvej 97 (tidl. Islands Brygge 66A),
2300
København S